Nyår 2008 blir 2009: Chokladmousse i chokladformar garnerade med marsipanbanan och sockerkörsbär
Formarna gjordes en dag innan genom att pensla bullformarnas insida med smält choklad i många lager, som sedan fick stela. Glöm ej sen att ta bort pappret från formen;)
Chokladmoussen:
- 150 gram mörk choklad
- 3 ägg (gulor+vitor)
- 2 dl vispgrädde
Smält den mörka chokladen i vattenbad. Rör sedan ner äggulan i chokladen. Vispa äggvitorna hårt och vispa sedan grädde i en annan form. Blanda ner äggvitorna och sedan den fluffiga grädden. Mumma:)
Klicka i chokladmoussen i formarna och låt stå i kylskåp 3-4 timmar innan servering. Som garnering använde vi oss av marsipan som var färgad gul och sedan formad till små söta bananer och sedan sockerkörsbär.
Smaklig efterrätt! Hälsningar C&C!
Kommentarer
Trackback