Caroline och Christina drar slutsatser om livet...

"Livet är som att halka runt på ett bananskal"

Tänk på den du! ;)

Mumsigt...


By: Caroline



Christinas mums på egen hand <3 dagen

Här är en läcker choklad- och vaniljkräm eller vad den nu ska kallas. Mustig och fräsch trots den höga dosen grädde den innehåller. Avnjöts på själva Alla hjärtans dag : )

                                                   

Sockersöta muffinsfluffar

Carro har nu haft en riktig muffin-noja i flera veckors tid. Därmed menar jag att hon målat muffins i olika former och färger så fort hon fått papper och penna i sin hand ;) och vi tyckte det var på tiden att göra dem i tredimensionell form och fick då tillslut det här resultatet:

Vi började med att göra en alldeles vanlig sockerkakssmet och klickade hälften i några på en plåt välplacerade bakformar ;) Därefter satt det mycket fint att ha i några skopor kakao i den resterande vitgula sockersmeten som då blev härligt chokladbrun :)

Gräddade de kladdfyllda formarna gjorde vi sedan, i en till 200°C uppvärmd ugn i en sådär 8-12 minuter. Kollade konsistensens läge innan uttag med en liten potatissticka så vi fick en bra uppfattning om deras tillstånd ;)

Som de kreativa och ambitiösa bagerskor vi är pressade vi saften ur en härlig apelsin och lät den sugas in i de gyllengula muffintopparna för ett saftigare slutresultat. Sedan var det väldigt trevligt att göra en glasyr bestående av helt vanlig, transparent kristyr som vi ringlade i olika former och tillsatte olika färgglada strössel :)


RSS 2.0