Snurr@d chokl@db@kelse


Chokladbotten att rulla:
3 stora ägg
1 ½ dl socker
5 msk potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 bananer
150 g smör
1 ½ msk vaniljsocker
4-6 dl florsocker
(ev. 2 msk kaffe)

Krispig konfetti för topping:
5 st digestivekex
½ dl havregryn
2 msk honung
2 msk sirap

Tillbehör:
2 dl vispgrädde
200g skogsbär (hallon, blåbär, björnbär)

Såhär bör du gå tillväga:
Sätt ugnen på 250˚C. Krossa digestivekexen med de nyttiga och söta havregrynen. Blanda sedan i  sirap och honung och det bildas en onyttig men smarrig klet, rosta sedan i ugnen cirka 10 minuter. Håll koll på färgen och akta så att det inte bränns!

Så var det dags för chokladrullen. Tag fram pösröraren och fluffa äggen tillsammans med sockret rikligt.
Rör ner övriga ingredienser och bred smeten på ett bakplåtspapper placerat i en långpanna/på en plåt. Inne i ugnen som den därefter bör ha placerats vill den värma sig i 5 minuter.

Glasyren skapas helt och alldeles enkelt i en kastrull där först smöret smälts och de övriga ingredienserna tillsätts. Bananen bör dock ha blivit mosad av en gaffel styrd av en redig och muskulös arm, då det kan bli mycket påfrestande…

Smörj varsamt på glasyren på den avsvalnade "chokladplattan". Rulla sedan försiktigt ihop till en rulle (man vill inte ha sprickor). Skär i lagom tjocka skivor med en stor redig kniv och lägg på fat! Klicka på grädde och placera sedan de utsökta bären på sidan, toppa med krispet!

Färdigt att mumsas! //C&C


RSS 2.0