Söndag, 1/2 m snö, 1:a Advent och GULT!!! :-D

När det var dags att baka lussekissar så fördes saffranen ner i en äggkopp och fick strax därpå sällskap av en skvätt whiskey. I äggkoppen fick dessa två komponenter ha en go stund tillsammans, för att sedan i förenad form bli den viktigaste gästen i degen... En deg som för övrigt skapades precis som en vanlig vetebullsdeg, men som just denna dag till ära fick privileget att ta emot en ny gäst att bekanta sig med, nämligen saffransföreningen. Denna bekantskap mynnade snart ut i något allt mer lysande, gult och prickigt och elastiskt, oj vilken pigg deg!
Jag kallade de förenade individerna för lussekissedeg och bakade dem ut på olika vis och placerade dem glest isär på en svart plan yta... när de sedan bekantat sig med ugnen och dess hetta så ändrade de form och färg för sista gången. De hade då nått sin ålderdom och var redo att slukas av sugna käftar som gapade efter gult, och sedan vitt att skölja ner det gula i strupen med... Lussekissar med mjölk slår allt!



Oooo med glögg som tillbehör blir ju inte de sugna käftarna direkt mindre glada :O
Glögg är också en ypperlig förtäring dagen till ära!

Gult är minsann mycket ljust och fint
Sätt knorr på din första-advent-dag till ära och ät en gul med mandelmassa ;)

Ha en gooooo kväll!
Myyyyys :)

Tårtan som stal en del inspiration av schwarzwaldtårtan, japp japp... Vi döper tårtan till chokladtjuvaren

Gör en Chokladtjuvare-tårta! Den kommer garanterat göra succé och dessutom är det en mäktig grej som gör att man inte tar världsstora bitar och då så räcker den längre och man föräter sig inte som man annars lätt gör när det är tårtkalas... en bit tårta blir ofta två bitar, tre bitar och sedan små tuggor till och så en till, bara En till.... Eller okej jag kanske bara snackar för mig själv nu :P
Men hur som helst vart det en god tårta som dessutom ser riktigt het (snygg) ut, vilket bidrar en hel del till det njutfulla i tårtätarupplevelsen ;) Let´s baka och käka!
Oooh förresten kan jag meddela att den flytande nougaten möjligen vart lite "för mycket" om man nu inte är en nougatälskare på riktigt, så den kan jag lika gärna rekommendera att ni hoppar över då ni ska till att baka ;)

Bilden förklarar ingredienskombinationen på det läckra bakverket som yppar sig på bilden nedanför ;)


Japp japp, mycket läcker som sagt! Hoppas ni lyckas äta med ögonen (eller inte) för annars får ni nog dra er mot bakbordet och sätta igång, för, oooo så läcker ;-D Ha det finemang!

Nu var det superlänge sedan vi skrev någe, ja vet! Men här kommer bakverk som skapats i bloggens ovetande den senaste tiden ;)



Choklad- och banankaka med megatjock glasyr! Faktiskt blidde smakkombinationen en riktig hitt när härligheten toppades med Polly´s polkagrisar som såklart krosshackats med tjatjatjakniven under händerna på Plopp.




Och så dessa njutfylliga små tippar toppade med någon brun smet av följande ingredienser om jag inte missminner mig... nämligen philadelphiaost, grädde, hemgjord chokladsås och extra kakao o möjligen en aning med extra socker ;)




Dessa krispiga böjar är det faktiskt ingen större än Plopp som har makat på egen hand. Smaken av dessa kakor har nämligen prövats på såväl stora som små individer och blivit mycket uppskattad! De är gjorda på ingefärsflarn som direkt efter gräddning lagts på rundade grejor (som flaskor) där de fått stelna till den böjda form de har (vilket som är nödvändigt för att framhäva smaken!) Sen har de på undersidan penslats med supergod choklad i varm och rinnig form och som topping på den bruna och härliga chokladen kom sig lite hackade hasselnötter att sätta sig tillrätta och vips har en speciell och lyckad smakkombination skapats :)

VIEL GLÛCK och ha det gott alla läsare och icke-läsare!

RSS 2.0