Apelsintårta med chokldkolaöverdrag



Hur smakade den må tro? Jo, nämligen som en kaka undertill, som trots den korta gräddningstiden var lite torr av sig, men ändå med en övervägande god och mild apelsinsmak. Från ovansidan tagen och omgiven av en smet. En seg smet med choklad och kola och så några kanderade apelsinskal intryckta från mittpunkten och utåt där de möts av mandlar. Mandlarna passade inte in riktigt. Eller det var snarare så att deras storlek och yta inte passade in smakmässigt. De skulle anpassat sig och styckat upp sig i må minihackade bitar tycker jag...

Ior bakade en dag förra helgen.

Nasse fick sedan smaka och hon beskriver smaken som följer:

Klet klet klet och åter massa mumsig klet! Överdraget var såååå bra gjort! Smaken av kakan var förträffligt perfekt, den syrliga apelsinsmaken var utomordentlig och detta i kombination med den söta kola/chokladsmeten var superduperunderbar. Sen att jag fick smaka i skolan när man är som mest suger gjorde det ju inte sämre;) Hoppas det väntar fler sådana här överaskningar i framtiden, Ior bakar som ett proffs och jag äter som ett proffs! Tjingeling!

Ior bara måste få uttrycka sin tacksamhet för dessa komplimanger! Bästaste Nassetassevännen, tur att vi har samma intresse för att gotta oss ;) det är ju inge vidare att sitta och tjocka sig på egen hand liksom så det är tur det finns en brabra smaklöksvän som dig som vill testa mina bakverk!

Skafferikram på er alla!

Kakor utan peppar med en ljuvlig taste!!!!

Såkallade ingefärspepparkakor från mormoderns enorma receptbank bakades med en evinnelig hastighet av ett par flitigt kavlande, formförande och tryckande händer. Det for en plåt in i ugnen och en ut, bit efter bit avverkades den utkavlade degen i platt pannkaksform.
De är krispiga, koliga, sega och mycket tillfredsställande att ha i munnen. När man tuggar dem utsöndrar de famtastiska smaker som man bara inte får missa här i livet! UTSÖKTA i olika form, men med någrlunda liknande färg. Endast något skiftande i nyans.




Mums mums säger ena flickan vid smeknamn Ior och knaprar i godan ro :)

Munsbitskväll på er söndagsmysare!

Revolutionen har kommit...

Tänk om alla vita gummibobsprickar på marken skulle försvinna! Då skulle det bli så mycket trevligare att ha sänkt blick när man promenerar på gatorna... men det är ju inget man borde sträva efter i och för sig. Hur som haver tycker vi de borde försvinna, men frågan är hur. Det skulle kunna skridas till verket i form av tillverkning av ett par skor ;) Ja just det, ni läste rätt. Ett par gummibobsskor! Vem som vill ha dessa påkostade skor är dock en ytterligare fråga man bör ställa sig innan man låter en plan av detta slag bli verklighet. Ja, men det ordnar sig. Vi får ge bort dem till någon. Eller också så ställer vi ut dem på en utställning och blir mångmiljardärer på kuppen :) :) Ett extra stort + på toppen av gummibobshistorien blir vårt kändisskap. Alla kommer veta vilka vi är och se upp till oss som trogna gummibobsåtervinnare :) Ja ni, våra fantastiska och alltid trogna bloggläsare förtjänar såklart en förklaring till allt prat om gummibobsprickor, prickor. Prickor på marken, i asfalten inklämda av triljarders skoklädda fossingar. Såna där klibbiga, ibland hårda, ibland med smakextrakt, sådana som någon gång lägger sig som en kladdigig nyblivet gråfärgad fjärt! Morr morrrrr, blääääääää, usch och fyyyyyy bubblan, så får det bara INTE gå till!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SAKEN ÄR DENNA;


NÄMLIGEN ATT FOLKET I VÅRT LAND

MÅSTE SLUUUUTA KASTA/SLÄNGA/TAPPA TUGGUMMIN PÅ MARKEN!!!!!!!!!!

NUUUUUUUUUUUUUUU!

TÄNK PÅ PIPPI-STACKARNA OCH ALLA ANDRA PÄLSBOLLAR SOM KAN STOPPA DEM I MUNNEN SAMT ÄVEN DEM UTAN PÄLS SOM INTE VILL HA DEM UNDER SKORNA!


Plopp leker 7-åring

Det var en gång två små flickor som var i skolan. Båda lika glada, finurliga och snygga såklart. En av flickorna fick för sig att Plopp egentligen inte är gott, men så en dag stod hon ändå där och smaskade på en livs levande Plopp-chokladkaka(eller vad man nu säger att det heter). Flickan som inte ägde någon plopp sa till flickan som höll en plopp-chokladkaka:

-Men du gillar väl inte plopp?
-Nä, ja vet, hmm, men ändå.

Detta är en helt bisarr och mysko saga hur de två flickorna fick namnen Plopp och Polly(fråga mig inte var Polly kom ifrån).

Tingeling^^


Låt mig känna smaken!


Jag spatserar och jag tar in dofter av sitt finaste slag. Det är krämiga dofter, de är söta och de får mig att känna ett allt starkare sug! Suget förstärks ytterligare av syner. Jag ser fluffiga varianter, jag ser krispiga typer och kalla läckerbitar. Jag upplever ett allt mer frammanat sug och jag vill bara låta den komma in, jag vill ha den gränslöst stora och breda typen uppstyckad i en alldeles lagom rondell och bara låta den slinka in genom öppningen mellan mina läppar. Att bara föreställa mig smakupplevelsen är inte nog, även fast jag kan göra det hyfsat klart och tydligt för mina smaklökar. Nej, jag vill ha den inuti mig och känna dess smaker på riktigt!

//Kramisar från busiga Ior som verkligen borde plugga! Nuuuu!!!

RSS 2.0