Nyår 2008 blir 2009: Chokladmousse i chokladformar garnerade med marsipanbanan och sockerkörsbär

     

Formarna gjordes en dag innan genom att pensla bullformarnas insida med smält choklad i många lager, som sedan fick stela. Glöm ej sen att ta bort pappret från formen;)

Chokladmoussen:

  • 150 gram mörk choklad
  • 3 ägg (gulor+vitor)
  • 2 dl vispgrädde


Smält den mörka chokladen i vattenbad. Rör sedan ner äggulan i chokladen. Vispa äggvitorna hårt och vispa sedan grädde i en annan form. Blanda ner äggvitorna och sedan den fluffiga grädden. Mumma:)

Klicka i chokladmoussen i formarna och låt stå i kylskåp 3-4 timmar innan servering. Som garnering använde vi oss av marsipan som var färgad gul och sedan formad till små söta bananer och sedan sockerkörsbär.

Smaklig efterrätt! Hälsningar C&C!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0