Söndag, 1/2 m snö, 1:a Advent och GULT!!! :-D

När det var dags att baka lussekissar så fördes saffranen ner i en äggkopp och fick strax därpå sällskap av en skvätt whiskey. I äggkoppen fick dessa två komponenter ha en go stund tillsammans, för att sedan i förenad form bli den viktigaste gästen i degen... En deg som för övrigt skapades precis som en vanlig vetebullsdeg, men som just denna dag till ära fick privileget att ta emot en ny gäst att bekanta sig med, nämligen saffransföreningen. Denna bekantskap mynnade snart ut i något allt mer lysande, gult och prickigt och elastiskt, oj vilken pigg deg!
Jag kallade de förenade individerna för lussekissedeg och bakade dem ut på olika vis och placerade dem glest isär på en svart plan yta... när de sedan bekantat sig med ugnen och dess hetta så ändrade de form och färg för sista gången. De hade då nått sin ålderdom och var redo att slukas av sugna käftar som gapade efter gult, och sedan vitt att skölja ner det gula i strupen med... Lussekissar med mjölk slår allt!



Oooo med glögg som tillbehör blir ju inte de sugna käftarna direkt mindre glada :O
Glögg är också en ypperlig förtäring dagen till ära!

Gult är minsann mycket ljust och fint
Sätt knorr på din första-advent-dag till ära och ät en gul med mandelmassa ;)

Ha en gooooo kväll!
Myyyyys :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0